5 sommeraktiviteter, der er gode for dine led

Fungerer dine led ikke optimalt? Bare rolig, du behøver sidde på sidelinjen hele sommeren af den grund: Her er 5 tips til aktiviteter, der ikke belaster leddene.

Det er nemt at miste både modet og motivationen, når leddene ikke længere fungerer, som de plejede. Men der er heldigvis mange ting, du kan lave, uden at belaste leddene for meget.

Er du klar til lidt ekstra sjov, mens du får rørt din krop? Her kommer vores bedste sommerøvelser. Du kan endda udføre dem uden udstyr!

1. En rolig gåtur

Uanset om du planlægger at rejse væk til sommer, eller om du skal holde dig indenfor Danmarks grænser, så er en afslappet gåtur fantastisk for både krop og sind.

Konditionstræning, såsom en gåtur, sætter gang i produktionen af endorfiner i kroppen. Endorfiner er hormoner, der på mange måder fungerer som kroppens egen morfin. De giver følelsen af eufori og nedsætter følelsen af smerter.

Perfekt til dig, der oplever, at det “knager” i leddene!

Det fine ved at gå er, at du kan gå i dit eget tempo. Og du kan gå så langt eller så kort, du selv ønsker.

2. Aktiviteter i vand

Sommer er lig med vand! Og at træne i vand er både effektivt og behageligt for kroppen; det er en skånsom aktivitet for sener og led.

Da vand giver mere modstand end luft, styrker du samtidig din krop ekstra meget, fordi du skal arbejde hårdere under vand. Vandtrykket i poolen eller havstrømmen skaber nemlig modstand mod dine bevægelser. Derfor må du lave mere intense bevægelser, hvilket øger træningseffekten.

Når du træner i vand, både vedligeholder og øger du smidigheden i leddene.

Her er nogen gode øvelser, du kan afprøve denne sommer:

 • Sprint: Du kan sprinte fra punkt A til B, eller du kan blive på samme sted. Prøv at løfte dine knæ så højt op mod brystet, som du kan.
 • Hop: Hop og løft dine knæ mod brystet på samme tid. Stræk gerne armene ud, for at holde balancen.
 • Lunges: Måske synes du, at denne øvelse er svær at udføre i fitnesscentret. Men prøv under vandet – her er det meget nemmere, og du vil hurtigt mærke effekten!
 • Squats: Endnu en øvelse, der er mere skånsom for knæene, når du udfører den under vandet. Samtidig styrker du ballemusklerne, forsiden af lårene og stabiliseringsmusklerne i mave og ryg.

3. Ja til Yoga!

Tag yogamåtten med ud i solen, og gør noget godt for krop og sind. Yoga er nemlig en fremragende aktivitet, der er skånsom for både led og muskler. 

Der findes mange forskellige former for yoga, både helt blide og meget krævende. Især vinyasa yoga og ashtanga yoga får pulsen op. Det er også begge gode til at opbygge og vedligeholde muskler, hvilket er vigtigt for dine led.

4. Led-venlige øvelser

Hvis du har problemer med leddene, vil du nok helst undgå sport, der involverer kontakt. Heldigvis er der mange aktiviteter, der kan øge smidigheden, balancen og muskulaturen, uden fare for at gøre ondt.

Hvad med:

 • Cykling
 • Golf
 • Svømming
 • Roning
 • Bowling

5. Hold kroppen smidig med Flex5x

En ekstra bonus ved at være aktiv er, at du lettere holder vægten og måske endda kan tabe dig et par kilo. Husk at drikke rigeligt med vand, når du er aktiv denne sommer. Vand virker nemlig smørende på leddene.

Derudover kan et norsk-udviklet kosttilskud som Flex5X holde dine led bløde og behagelige.

Flex5x indeholder Boswellia Serrata, mangan, vitamin K2, vitamin C og vitamin D

 • Boswellia serrata bidrager til at holde leddene kølige og behagelige.
 • Mangan bidrager til strukturen af ​​stærke og sunde knogler, og kan hjælpe med at opretholde stærke knogler.
 • Vitamin K2 hjælper med at opretholde normale knogler.
 • D-vitamin hjælper med at opretholde normale knogler og muskelfunktion.
 • C-vitamin bidrager til normal kollagendannelse, hvilket er vigtigt for knoglernes normale funktion.

Prøv FLEX5X i 60 dage

50% rabat – kun kr 174,-

Indtast dit telefonnummer

Du vil blive sendt videre til en ordreformular, udfyldt med oplysninger knyttet til dit telefonnummer. Her kan du læse mere om abonnement og vilkår, før du bestiller. Du bestiller ikke noget endnu.