Hvad gør motion ved kroppen?

Der er få ting, som har så umiddelbar god effekt på helbredet, som dét at dyrke motion. Og der skal ikke mange minutter med regelmæssig fysisk aktivitet til, for at høste fordelene.

Mere overskud. Mindre stress. Øget muskelstyrke. Bedre humør. Bedre fysisk og mental sundhed.

Det er bare nogle af svarene på, hvad motion gør ved kroppen.

Motion giver dig en lang række sundhedsmæssige fordele, og i denne artikel kan du læse 5 gode grunde til at være fysisk aktiv.

Forhåbentlig vil denne liste motivere dig til at få dyrket noget mere motion – og det gælder også, selvom du døjer med gener såsom muskel- og ledproblemer:

Motion kan simpelthen gøre din krop friskere og dine led bedre!

1. Fysisk aktivitet giver bedre humør

Motion kan ikke bare give dig mere energi, det kan også gøre dig i bedre humør. Undersøgelser viser, at fysisk aktivitet kan modvirke depression, blandt andet fordi fysisk aktivitet får kroppen til at producere øgede mængder af hormonerne serotonin og noradrenalin.

Når du bruger din krop aktivt, øges din krops lager af endorfiner – et peptid, der virker lidt ligesom en naturlig form for morfin.

Hvis du døjer med muskler og led, der ikke er i top, kan træning altså mindske smerterne.

Faktisk så spiller det ingen rolle for effekten på dit humør, hvor intenst træningspasset er – du får en effekt uanset hvor høj intensitet, du træner med.

Eksempelvis viser en gennemgang af 19 studier, at de personer, der stoppede med at træne, oplevede et fald i humøret efter blot et par uger uden motion.

Og har du tendens til at “mærke det på gigten”, skal du vide, at både muskler og led har god effekt af træning.

2. Godt for muskler og led

Motion er vigtigt for både muskler og knogler. Når du styrketræner hjælper du kroppen med at frigive hormoner, der får musklerne til at optage aminosyrer. Det gør, at musklerne kan vokse, og mindsker risikoen for muskelsvind.

En god muskulatur er også gavnligt fordi det stabiliserer leddene i din krop.

Det er ikke usædvanligt, at vi mister både muskelmasse og bevægelighed i leddene, når vi bliver ældre. Det gør os mere modtagelige for skader. Ved regelmæssig fysisk aktivitet mindsker du muskeltab og vedligeholder muskelmassen.

Nogle undersøgelser tyder på, at træning med høj intensitet (såsom løb) kan hjælpe med at styrke led og muskler i højere grad end aktiviteter som svømning og cykling.

Læs også: Stive led? Sådan starter du et træningsprogram

Hvis dit mål er at komme af med et par ekstra kilo, har træning ikke mindst den åbenlyse effekt, at du kan tabe dig.

3. Træning for vægttab

Videnskabelige undersøgelser har vist en sammenhæng mellem vægtøgning, overvægt og inaktivitet.

For at forstå sammenhængen mellem træning og energiforbrug er det vigtigt at forstå, hvordan vores stofskifte fungerer. Et lavere stofskifte (forbrænding) vil få kroppen til at operere i et lavere ”gear”, end hvis man har et højere stofskifte.

Slankekure, hvor du indtager et lavt antal kalorier, kan give bagslag ved at sænke dit stofskifte. Det kan have den effekt, at vægttabet sker langsommere.

Træning har derimod den effekt at det øger vores stofskifte. På den måde kan du forbrænde flere kalorier, og det bliver nemmere at tabe dig.

Derudover har undersøgelser vist, at en kombination af aerob træning og styrketræning bidrager yderligere til vægttab og mere muskelmasse. Dette er afgørende for at holde vægten over tid!

Hvad gør motion ved kroppen? Kvinde der går tur med hund.
Det er er lige meget, hvor hårdt du træner. Selv en kort tur i den friske luft med hunden kan give humøret et hurtigt løft.

4. Træning giver overskud og energi

Når du kommer i gang med regelmæssig motion, vil du mærke positive effekter såsom mere overskud og energi.

I en undersøgelse, der varede over 6 uger, viste det sig, at træning mindsker følelsen af træthed.

Det er især aerob træning, såsom cykling, løb og svømning, som har denne effekt på kroppen. Det er aktiviteter, der får fart på pulsen og vejrtrækningen.

Endelig har motion en fremragende effekt på vores hjerte og lunger. Aerob træning styrker det kardiovaskulære system og forbedrer lungesundheden, hvilket i sig selv er godt for dit energiniveau.

Når du er mere fysisk aktiv, må hjertet pumpe mere blod og transportere ilt ud til de aktive muskelgrupper.

Over tid hjælper aerob træning med at øge din lungekapacitet, og du skal bruge mindre energi til at udføre de samme aktiviteter. Det er også en af ​​grundene til, at du vil blive mindre forpustet under hårde sessioner, efterhånden som du kommer i bedre form.

5. Bedre hjerne og hukommelse

Selv hjernen er glad for, at du træner! Det skyldes, at den øgede puls under fysisk aktivitet øger blod- og ilttilførslen til hjernen.

Derudover kan træning stimulere produktionen af ​​hormoner, der øger væksten af ​​nerveceller i hjernen.

Ikke mindst ses det, at hippocampus vokser i størrelse ved regelmæssig fysisk aktivitet, hvilket kan forbedre den mentale funktion for ældre.

Hvad gør motion ved kroppen?

I denne artikel har vi svaret på spørgsmålet: Hvad gør motion ved kroppen? Og hvad gør motion ved psyken? Vi har set, at motion og sundhed hænger tæt sammen og at fysisk aktivitet har mange gode effekter på alt lige fra humør til energiniveau, hukommelse og vægtkontrol. 

Endelig har vi også set, at motion er gavnligt for dig, der ønsker at styrke dine muskler og led.

Hold kroppen frisk med Flex5X

Et kosttilskud kan også hjælpe dig til større fleksibilitet og mindre ubehag i dine muskler og led.

Flex5X er et kosttilskud for muskler og led, specielt udviklet til nordiske forhold.

Det indeholder blandt andet indeholder vitamin K2, vitamin C og, vitamin D, som er godt for muskler og led. Vitamin K2 hjælper med at opretholde normale knogler. D-vitamin hjælper også med at opretholde normale knogler og muskelfunktion. C-vitamin bidrager til normal kollagendannelse, hvilket er vigtigt for knoglernes normale funktion. Boswellia serrata kan bidrage til behagelige led. Mangan kan hjælpe med at opretholde stærke knogler. Molybdæn understøtter normal cellefunktion.

Flex5X er videnskabeligt udviklet i henhold til strenge kvalitetskrav, og produceret efter retningslinjer fra EU’s Good Manufacturing Practice.

Du kan også mærke effekten af Flex5X. Bestil nemt i formularen herunder!

Prøv FLEX5X i 60 dage

50% rabat – kun kr 174,-

Indtast dit telefonnummer

Du vil blive sendt videre til en ordreformular, udfyldt med oplysninger knyttet til dit telefonnummer. Her kan du læse mere om abonnement og vilkår, før du bestiller. Du bestiller ikke noget endnu.