Derfor er molybdæn så vigtigt for kroppen

Molybdæn er et mineral og sporstof, som findes i høje koncentrationer i bælgfrugter, korn og indmad.

Molybdæn er klassificeret som et grundstof (Mo med atomnummer 42) og er et essentielt mineral for mennesker, dyr og planter. Molybdæn kan ikke dannes i kroppen og skal derfor tilføres via mad og drikke.

En vigtig del af kosten

På samme måde som jern og magnesium er molybdæn et mineral, som vi kun kan få gennem kosten. Molybdæn findes i jorden, og det overføres til visse planter og dyr. Derfor er det gavnligt at indtage disse som en del af kosten:

Den mest almindelige plantebaserede kilde til molybdæn er bønner, linser og korn. I dyreriget finder vi mineralet i indvolde, især lever og nyrer.

Men hvad gør molybdæn?

Molybdæn indgår i enzymer, der deltager i kroppens omsætning af svovlholdige aminosyrer, herunder puriner.

Molybdæn kan bidrage til:

  • et optimalt stofskifte af aminosyrer
  • normal cellefunktion
  • normal vækst
  • enzymer, der er nødvendige i stofskiftet

Hvor meget molybdæn dagligt?

Man kender ikke den helt præcise mængde af, hvor meget molybdæn, vi har behov for – men det menes at ligge på omkring 75 mikrogram (µg) om dagen. 

Læs også: Gurkemeje: Alt du skal vide

På grund af usikkerheden, anbefaler man dog at indtage en højere mængde, nemlig 75 til 250 mikrogram per dag for voksne. 

Det svarer til den mængde molybdæn, en gennemsnitlig dansk kost vil bidrage til dagligt.

Flex5X er en god kilde

Flex5X er et kosttilskud, der blandt andet indeholder molybdæn. Derudover indeholder produktet boswellia serrata, mangan og vitaminerne K2, D og C. Vitamin K2 er med til at vedligeholde normale knogler, D-vitamin sørger for at opretholde normal muskelfunktion og C-vitamin bidrager til normal kollagendannelse, hvilket er vigtigt for knoglernes normale funktion. Boswellia serrata bidrager til behagelige led. Mangan hjælper med at opretholde stærke og sunde knogler.

Med Flex5X i kroppen passer du på dine muskler og led, og måske får du mere frihed til at bevæge dig, sådan som du drømmer om at gøre?

Prøv Flex5X i dag!

Prøv FLEX5X i 60 dage

50% rabat – kun kr 174,-

Indtast dit telefonnummer

Du vil blive sendt videre til en ordreformular, udfyldt med oplysninger knyttet til dit telefonnummer. Her kan du læse mere om abonnement og vilkår, før du bestiller. Du bestiller ikke noget endnu.