Kollagen-tilskud: Virker det? Og hvordan?

Kollagen er et af kroppens vigtigste proteiner. Det fungerer som bindemiddel i kroppen og spiller en uundværlig rolle som byggesten til led, knogler og brusk. Men et kollagen-tilskud er ikke bare et kollagen-tilskud. Derfor bør du gøre dig nogle overvejelser i forhold til hvilken type kollagen du vælger, og hvordan du indtager tilskuddet.

Her får du svar på alt det vigtigste, du skal at vide, før du går på jagt efter det bedste kollagen-tilskud til dine led, knogler og hud.

Kollagen-tilskud er kommet på alles læber, og det er ikke uden grund. Det spiller nemlig en vigtig rolle i kroppen, og ved at sørge for at få tilstrækkeligt med kollagen enten via kosten eller som tilskud, gør du dig selv en tjeneste.

Kollagen-tilskud fås i mange former: Alt lige fra pulver som blandes op i væske, til kapselform – og enten som et helt rent produkt eller i kombination med andre virksomme ingredienser. Oftest kommer kollagenet (også stavet collagen) fra kvæg og marine kilder.

Ja, det er ikke underligt, at det kan være svært at holde styr på!

I denne artikel ser vi på, hvad kollagen-tilskud er, hvordan det virker, og hvordan du helst skal tage det for at optimere optagelsen i kroppen.

Hvordan virker kollagen-tilskud?

Kollagen er det protein, vi har mest af i kroppen. I alt udgør det cirka 25 procent af den samlede proteinmasse. Du finder kollagen i knogler, brusk, hud og sener.

Du kan måske forestille dig, at kollagen er ligesom et stillads, der holder vores krop sammen.

Kroppen producerer selv kollagen. Men i takt med, at vi bliver ældre, falder vores naturlige produktion. Derfor vælger mange at gøre en aktiv indsats for tilføre kroppen kollagen.

Læs også: Kollagen: Det skal du vide, før du vælger

Du kan få kollagen enten ved at indtage specifikke fødevarer, eller ved at spise et kollagen-tilskud. I fødevarer findes proteinet blandt andet i oksekød, kylling, fisk og skaldyr, herunder i knoglerne, som derfor med fordel kan koges med i supper. Du finder det også i nogle grøntsager såsom kål og spinat, og generelt i de røde frugter og grøntsager.

Forskellige typer af kollagen-tilskud

Der findes faktisk flere forskellige typer af kollagen. De består alle af forskellige peptider eller aminosyrer, der ekstraheres fra kvæg eller marine kilder.

Når du vælger kosttilskud, skal du vælge mellem to forskellige former for kollagen: enten i form af udenatureret kollagen eller hydrolyseret kollagen.

Mens udenatureret kollagen type 2 er kollagen i sin rene biologiske form, er hydrolyseret kollagen blevet nedbrudt i mindre peptid-molekyler.

Udenatureret kollagen er den type, vi bruger i Flex5X. At vi vælger at bruge unaturligt kollagen, betyder, at du får et kollagen, hvor råvaren ikke er kemisk forarbejdet.

Det er kollagen type 2, som du finder i alt ledbrusk, og som giver os mulighed for at bevæge os let og frit. Denne form for kollagen består af tre lange kæder af aminosyrer, der er bundet sammen af et fiber-netværk.

Hvornår på dagen skal du tage kollagen-tilskud?

Nogle vil hævde, at et kollagen-tilskud virker bedst hvis du tager det om morgenen på tom mave. Det kan nemlig optimere absorptionen.

Årsagen er, at du har brug for mavesyre til at fordøje proteiner, og hvis du tager kollagen på tom mave, bliver det lettere at nedbryde.

Læs også: Stærke knogler med mangan

Andre mener, at det er bedst at tage tilskuddet om natten, så kroppen har masser af tid til at optage kollagen, mens du sover.

Men det bedste er muligvis at tage kollagentilskuddet på tom mave før frokost.

Kollagen + C-vitamin 

Uanset hvornår på dagen du vælger at tage kollagentilskuddet, er det vigtigt, at du indtager det i kombination med C-vitamin for at optimere din optagelse.

Uden C-vitamin vil der nemlig ikke være nogen kollagenproduktion i kroppen.

  • C-vitamin bidrager til normal kollagendannelse, hvilket er vigtigt for bruskens normale funktion
  • C-vitamin bidrager til normal kollagendannelse, hvilket er vigtigt for knoglernes normale funktion

Flex5x indeholder både type II-kollagen og C -vitamin for at sikre den bedst mulige absorption.

Flex5X er en kilde til kollagen 2

Flex5X er et kosttilskud med et indhold af udenatureret kollagen II på 40 mg. Det indgår i kombination med andre aktive ingredienser for led, muskler og brusk: nemlig boswellia serrata, gurkemeje, vitamin K2, D og C. Vitamin K2 hjælper med at opretholde normale knogler, D -vitamin hjælper med at opretholde normal muskelfunktion og C-vitamin bidrager til normal kollagendannelse, hvilket er vigtigt for knoglernes normale funktion.

Prøv FLEX5X i 60 dage

50% rabat – kun kr 174,-

Indtast dit telefonnummer

Du vil blive sendt videre til en ordreformular, udfyldt med oplysninger knyttet til dit telefonnummer. Her kan du læse mere om abonnement og vilkår, før du bestiller. Du bestiller ikke noget endnu.