Stive led? Sådan starter du et træningsprogram

Få de bedste tip til at komme i gang med et sikkert træningsprogram, der er skræddersyet til dig, som lider af stive led. Det tager faktisk mindre end du tror, ​​og det har ingen betydning, hvor gammel du er!

Mange mennesker, der har de mest alvorlige ledproblemer, undgår at træne, fordi det er ubehageligt. Hvis du har reumatoid arthritis (Ledgigt), skal du kontakte en læge.

Men for mange kan fysisk aktivitet hjælpe med at opløse stive led, give mere energi og ikke mindst frigive endorfiner – kroppens egen morfin. Problemerne har tendens til at være mindre, når endorfiner er bliver udløst til hjernen.

Træningsprogram

Nedenfor finder du et detaljeret træningsprogram – det betyder ikke noget, hvor gammel du er, eller om du er overvægtig. Dette kan alle være med på!

Før du tager dine løbesko på, skal du muligvis stadig lave nogle forberedelser:

Snak med din læge

Hvis du har ledsmerter, Bør du først konsultere din læge. Sig, at du vil begynde at træne, men at du måske ikke har trænet i flere år. Sammen kan i finde aktiviteter, der passer til din krop og de begrænsninger, du måtte have.

Sæt små træningsmål

Start med nemme mål til at begynde med. Lad være med at tænke, at du skal tabe 30 kilo på en måned, men gør målene opnåelige. Måske vil 30 minutters træning hver dag være for ambitiøst nok til dig? Derefter kan du opdele træningen i sessioner:

Træn for eksempel 10 minutter 3 X om dagen. 

Hvis du endnu ikke er helt klar til træningscentret, kan du prøve øvelser derhjemme i stuen ved hjælp af nogle effektive YouTube-videoer.

Husk også, at du kan komme langt med de små ændringer, som f.eks. at tage trappen i stedet for elevatoren eller gå den ekstra halve time i stedet for at tage bussen eller bilen.

Find motivationen 

At komme i gang med et træningsprogram kan være udfordrende for alle. Men for dem, der lider af ømme led, kan opstarten virke ekstra tung og lang. Du bliver muligvis nødt til at arbejde for at finde motivationen, men du vil føle dig meget bedre tilpas, hvis du kan gøre det.

Har nogen, du kender, opnået det, du vil opnå? Kan du lære af andre og udfordre dig selv til at gøre det samme?

Frem med udstyret 

En af de vigtigste ting, du kan give dig selv, er behagelige sko, der giver god stød absorbering. Tag en tur til sportsbutikken og bed om råd til at finde nogle gode sko, der er skræddersyet til dine fødder.

Dette er især vigtigt, hvis du planlægger aerob træning, såsom at gå eller løbe.

Hvis det er muligt, skal du prøve skoene i mindst ti minutter i butikken for at sikre dig, at de er behagelige.

Stive ledd - behagelige sko

Hvis du planlægger at cykle, skal du huske at bære en hjelm, og du vil måske også investere i nogle gode cykelhandsker og et behageligt sæde.

Nu hvor du er klar til at komme i gang, skal du lave en plan. Her er nogle nemme tips, der kan vække din træningsmotivation:

Find en træningsven

Chancerne for succes stiger betydeligt, hvis du får en træningspartner. Dette gør det sværere at springe en træning over.

Se på turen som en social begivenhed, og tænk at du får et socialt boost.

Denne ven kan lige så let være en hund, hvis du er hundeejer. Det vigtigste er, at du kommer ud, og at du føler dig forpligtet til at træne.

Giv dig selv en belønning

Forskning viser, at chancen for at gentage en adfærd øges, hvis vi belønnes for indsatsen. I stedet for at belønne dig selv med usunde fødevarer, kan du belønne dig selv med nye og sunde vaner.

Hvad med en times massage? Pedicure? Eller en tur til indkøbscentret med en god ven?

Læg en plan

Afsæt tid i din kalender til træning, ligesom du giver plads til vigtige ting som en lægetid. Desværre er det alt for let at droppe træningen, hvis du først begynder at springe sessioner over.

Forsøg at træne i mindst 10 minutter hver dag, også på dage hvor du lider af hævede led.

Rigtig tidspunkt

Enhver, der er begrænset af ømme led i hverdagen, ved, hvor svært det kan være at komme i gang med fysisk aktivitet. Men du kan gøre det lettere for dig selv ved at justere tidspunktet for din træning.

Hvis du plages af stive led om morgenen, kan du forsøge at træne efter arbejde i stedet for. Føler du dig om aftenen, kan du forsøge at ligge træningen om morgenen.

Nogle aktiviteter er især effektive for dem, der lider af ømme led. Her er fem forskellige typer træning, som du kan overveje.

5 træningsøvelser til smidige led:


1. At gå

At gå er velegnet til de fleste mennesker, selv for dem med de mest alvorlige lidelser.

I mange byer og skove findes der ruter, som passer til alle, uanset træningsniveau. Det kan hjælpe dig med at forblive motiveret, og du kan helt glemme, at du er aktiv.

2. Vandsport

Svømning eller vandaerobic er især godt for dig, der kæmper med ømme led. Man kan lave det i en opvarmet pool for at lindre lidelserne.

3. Liggende eller almindelig cykling

Hvis du ikke har adgang til en cykel eller føler, at det bliver for krævende, kan du prøve liggende cykling.

  • Lig på ryggen med dine ben, hoved og skuldre oppe fra jorden.
  • Lav cykelbevægelser med dine ben, mens du samtidig med at du vrider overkroppen mod det længste ben op i luften.

Hvis du føler, at du kan gøre det, kan du prøve en almindelig cykel for at få ekstra modstand og træne dine led endnu mere.

4. Yoga eller Tai chi

Både Thai chi og yoga kan give dig mere mobilitet og balance og er også blide aktiviteter for leddene.

Hvis du ikke er i en organiseret klasse, finder du mange gode videoer på YouTube, der kan vise dig øvelser og teknikker.

Både thai chi og yoga kan gi deg mer bevegelighet og balanse, og er dessuten skånsomme aktiviteter for leddene

5. Styrketræning

Styrketræning er næsten et must for dem, der lider af ømme led. Mange mennesker tror, ​​at de for enhver pris skal undgå vægte, men hemmeligheden er at finde den rigtige vægt og ikke mindst at løfte vægtene korrekt.

Brug af styrketræning øger din muskelmasse, hvilket igen har en positiv effekt på dine led. Du giver nemlig dine led lidt ekstra polstring.

Kosttilskud for behagelige led

I dag er der flere kosttilskud, der kan hjælpe dig med at øge ledmobiliteten. Flex5X er et sådant kosttilskud.

Flex5X indeholder boswellia serrata, gurkemeje, vitamin K2, D og C. K2 hjælper med at opretholde normale knogler, D-vitamin opretholder normal muskelfunktion og C-vitamin bidrager til normal kollagendannelse, hvilket er vigtigt for normal knoglefunktion. Boswellia serrata bidrager til behagelige led.

Prøv Flex5X i dag for ekstra styrke i led og muskler.

Prøv FLEX5X i 60 dage

50% rabat – kun kr 174,-

Indtast dit telefonnummer

Du vil blive sendt videre til en ordreformular, udfyldt med oplysninger knyttet til dit telefonnummer. Her kan du læse mere om abonnement og vilkår, før du bestiller. Du bestiller ikke noget endnu.